imagine

imagine

duminică, 6 decembrie 2009

tigari si cafea ...

deschide ochii si se uita in tavan. nu e albastru, cum ar trebui sa fie al ei. e alb. incepe sa se intrebe unde se afla. incearca din rasputeri sa-si dea seama ce a facut in seara precedenta. s-a intalnit cu ... prietenul ei. da. dup-aia au mers amandoi intr-un club. niciunu nu e genu', dar o data pe luna mai fac asta. si dup-aia ... nu. nu isi mai aduce aminte. ce o fi facut? timida si parca speriata de ce va vedea, se uita totusi langa ea. rasufla usurata ... langa ea e el. prietenul ei. dar unde e? se ridica in "capul oaselor" ( totdeauna a crezut ca asta e una din cele mai idioate expresii ) si incepe sa-l sarute. si sa-l atinga usor ca sa se trezeasca.
- ce e, iubita? intreaba el buimac.
- unde suntem? zice ea si brusc o durere groaznica ii secera capul ...
- la mine. cum unde? mama. cat ai baut aseara!
- da? pfff. asta ar explica de ce imi aduc aminte atat de putine lucruri. ce am facut dupa ce am plecat din club?
- uooof. zice el luand-o in brate. hai, ridica-te. incet. hai sa facem o cafea.
se ridica ascultatoare, se uita la ea si constata ca e imbracata in hainele lui. hm. cat a baut? nu-si aduce aminte sa se fi schimbat. sau ... nu s-a schimba singura?
- eu te-am schimbat. nu erai in stare. zice el zambind vazand cum se uita la haine. da iti vine bine asa. spune saruntand-o pe frunte.
tine mult la ea. se vede din toate gesturile. mereu vrea sa o ocroteasca si sa o tina aproape. are grija de ea si o iubeste mult. sunt impreuna de un an. da. un an. ce mult a trecut de cand s-au cunoscut. isi aduce aminte toate lucrurile frumoase, toate clipele petrecute cu el. craciun. revelion. ziua lui. ziua ei. iesiri cu prietenii ei. cu prietenii lui. au ras impreuna. de multe ori. dar au si plans. amandoi. cot la cot. de fericire. si de suparare. supararea unuia sau a amandurora. au fost de multe ori unul singur. un tot. si inca sunt.
- poti sa stai jos, sa stii. zice el razand langa ibricul de cafea. ea ramasese pironita in usa si se gandea. te mai doare capul?
- doamne. parac mi-l strange cineva in menghina. zice ea si se prabuseste pe coltar.
- banuiesc ca nu mai ti minte cand ti-am zis ca ar fi bine sa te opresti cu shot-urile de tequila ...
- da? am baut tequila?
- da ... dupa cateva pahare de votca.
- doamneee. e foarte ciudat sa te aud povestind. parca vorbesti de altcineva.
- da,da. ai personalitati multiple. vorbeam de cealalta. zice el si iar incepe sa rada, dar se opreste brusc pentru ca a fiert apa. pune cafeaua in cesti si ii intinde una din ele.
- bea. o sa-ti fie mai bine.
isi ineaca gandurile cu fiecare inghititura. si fiecare gand ii aduce aceeasi concluzie : il iubeste. e ciudat cat de adanc simte asta. parca s-ar hrani numai cu prezenta lui. el isi aprinde tigara. ea suporta tot acel fum de dragul lui. i-a spus odata cea va muri inaintea lui pentru tot acest fumat pasiv, iar el si-a stins brusc tigara. il iubeste pentru ca nu i-a cerut sacrificii si nici ea lui. a fost ceva firesc la relatia asta. si in tot acel fum de tigara si dupa acea cafea amara pe care a baut-o pentru a scapa de mahmureala se uita la el si-i zice din tot sufletul :
- te iubesc!
- stiu. dar stii ca si eu te iubesc cel putin la fel de mult.
si s-au luat in brate ore-ntregi. si s-au cufundat in acea fericire.

"daca viata nu-ti zambeste, gadil-o" ( eu o fac cu cuvinte si imaginatie )

Un comentariu: